Sunday, February 5, 2012
"butter crab with salted egg"
jumat lepas piey ttgok entry kak reena pasal masakan ketam..
waah..terliur piey..teringin nak cuba..
jd piey pon ekot la resipi kak reena..
tp piey ubah dgn tmbah sdikit bhn len :)
bahan-bahan yg piey guna
|
|
\/
jumat lepas piey ttgok entry kak reena pasal masakan ketam..
waah..terliur piey..teringin nak cuba..
jd piey pon ekot la resipi kak reena..
tp piey ubah dgn tmbah sdikit bhn len :)
bahan-bahan yg piey guna
|
|
\/
mula2 goreng ketam hingga 70% masak..
pas2 panaskn kuali,
msak butter then masukkan bhn2 spt bwg pteh, cili kering, cili padi dan daun kari..
cili padi dan cili kering dtumbuk telebih dahulu :)
masukkan kuning telur masin dan hancurkan..
ahe skali msukkan ketam yg telah digoreng td..
stelah sedang masak bolehlah dhidangkan :)
nyam2..
harini kawan piey, stela pn masak ketam jugak..
dia masak ketam masak mix sos.. sedaaaaappp.. :)
nnt piey mntk resepi k.. hoho
love, piey ^^,
Labels: tutorial
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Woww... mengancam tengok ketam dia!! Mintak sikit... Lapooo... Hehe...
Seronokla tengok dia berjaya masak. Nanti buat untuk bakal mak mertua pulak k... Hikhik
hehe..thanx yer sis..cmna nk bg ni..xpat pos..heheh
insyAllah..
hehe, nak tekel mak mrtua guna resipi yg sis ajar :)
sedapnye!!
Post a Comment