Tuesday, October 28, 2014

salam..
petang ni sibuk sikit..
balik lewat sebab ada meeting..

bila balik terkejut tengok ayah tengah cat kayu pallet..
waah..tak sabar rasanya..
tengkiu ayah!!! 
muuuahhhh3

sorry ayah...seksi pulak..


Sunday, October 26, 2014

Assalamualaikum..
jum tengok sampul kad jemputan yang piey buat..




ready untuk dihantar!
posto-posto!!!

Saturday, October 25, 2014

Salam Maal Hijrah..
di tahun baru ini, Jabatan Perhutanan Sarawak, FRIM, 
LifeLine Initiative dan Sime Darby telah menganjurkan 
aktiviti penanaman anak pokok yang dijaga oleh sekolah-sekolah terpilih.

3 sekolah di bahagian Bintulu telah dipilih iaitu 
SK Sungai Sebungan,
SK Sungai Sengian
SK Ulu Segan, Labang

kasut yang disponsor :)

perjalanan ke Saujana Division

ini lah lokasi Taman Negara Bukit Tiban..
muka sebelum kehangusan..minggu depan MSSR..
sedia je lah menghadapi kehangusan

demo cara penanaman anak pokok yang betul

simbolik penanaman untuk sekolah kitorang

bersedia untuk makan tengahari dan perjalanan balik

guru-guru pengiring bersama murid-murid tahun 6 SK Sungai Sebungan :)

Wednesday, October 22, 2014

Salam..
hari nak post pasal shawl & veil untuk nikah pulak..
heheh...hari tu survey kat internet mahal sangat. RM180+++
buat sendiri
murah + jimat + ohsem..
selendang harga rm12 je..

lepas tu bli applique harga rm45 rasanya
so totalnya tak sampai seratus punnn..
yahoooo..
jum cuci mata hasil yang masih 80% siap..








Monday, October 20, 2014

salam semua..
kepada sapa2 yang nak planning melancong atau kawen boleh la plan sekarang..
tapi yang ni untuk kumpulan B saja tau..heheh

selamat merancang :))

Sunday, October 19, 2014

Alhamdulillah..tinggal sebulan lbh je lg..
harini nak pos pasal baju nikah pulak ye..

baju nikah pun piey diy sndiri..
jimat + kepuasan diri..

ni baju asal..dress tutu wana cream..
piey bli harga dalam 65 klo tak silap..

ni lace yang piey beli..hrga dalam 20lbh..

pastu piey tambah beads dan pearl rm8 sepaket..
ok tak?
tak siap lagi ni..
macam biasa lepas majlis baru piey tunjuk abis yeee...
hehe..selamat berDIY b2b sekalian.. 

Wednesday, October 15, 2014

salam..
projek kawen hari ni tentang bunga tangan..



plan nak bunga tangan untk masa nikah nanti..
tapi sebab nak bajet jadi piey buat lah wana2 yang sesuai dengan untuk masa bersanding..untuk bunga tangan,
piey gunakan manik, kerongsang, dawai hijau, salotape, kain net dan kain felt.

ni yang belum dikemaskan..test2 dulu..


rose manik untuk diletak sekeliling bunga tangan..

dah siap pasang ngan kerongsang..
nanti dah siap sepenuhnya piey pos ye..

counting days :))

Monday, October 13, 2014

Bismillahirahmanirrahim
lama dah tak memblogkan diri..
penggal kedua ni memang sangat sibuk..
kursus sana sini dengan kerja-kerja lain membuatkan piey tak sempat nak mengupdate blog..

baiklah, untuk episod kali ni piey post tentang wedding stamp.
disebabkan piey nak buat beg doorgift & sampul kad sendiri, jadi piey tempah cop untuk branding kan goodie bag dan sampul piey.
buat DIY so bajet nye pun DIY jugak..
murah dan senang.
cuma perlu rajin je..

kalau nak beli customade goodie bag yang ada nama kita memang mahal. 
haritu survey sampul bertulis pun agak mahal,,
jadi kalau beli bag & cop tu Alhamdulillah dapat save banyak.
lagipun cop tu boleh simpan jadi kenangan..hehe

so untuk goodie bag, piey akan guna brown paper bag.
cop je kat depan kertas tu then klipkan doily paper kat bahagian atas.
untuk sampul cop je kat sampul putih tu trus siap..hehe
nanti kalau dah siap sepenuhnya piey snap & tunjuk k..


untuk dicopkan kat sampul kad jemputan

yang ni pulak untuk kat bawah bag atau atas doily paper..
tengok la nanti mana yang sesuai.

ini untuk kat brown paper bag tu..

tinggal sebulan lebih lagi..semoga berjalan lancar :) :)

;;
Related Posts with Thumbnails