Monday, October 13, 2014

Bismillahirahmanirrahim
lama dah tak memblogkan diri..
penggal kedua ni memang sangat sibuk..
kursus sana sini dengan kerja-kerja lain membuatkan piey tak sempat nak mengupdate blog..

baiklah, untuk episod kali ni piey post tentang wedding stamp.
disebabkan piey nak buat beg doorgift & sampul kad sendiri, jadi piey tempah cop untuk branding kan goodie bag dan sampul piey.
buat DIY so bajet nye pun DIY jugak..
murah dan senang.
cuma perlu rajin je..

kalau nak beli customade goodie bag yang ada nama kita memang mahal. 
haritu survey sampul bertulis pun agak mahal,,
jadi kalau beli bag & cop tu Alhamdulillah dapat save banyak.
lagipun cop tu boleh simpan jadi kenangan..hehe

so untuk goodie bag, piey akan guna brown paper bag.
cop je kat depan kertas tu then klipkan doily paper kat bahagian atas.
untuk sampul cop je kat sampul putih tu trus siap..hehe
nanti kalau dah siap sepenuhnya piey snap & tunjuk k..


untuk dicopkan kat sampul kad jemputan

yang ni pulak untuk kat bawah bag atau atas doily paper..
tengok la nanti mana yang sesuai.

ini untuk kat brown paper bag tu..

tinggal sebulan lebih lagi..semoga berjalan lancar :) :)

0 comments:

Related Posts with Thumbnails