Monday, November 24, 2014

Alhamdulillah..
berjaya siap beberapa barang untuk photobooth nanti..

yang plat ni piey order kat double A kat insta..
saja ambik warna biru sebab nikah nanti guna baju cream lace biru..

untuk photoprops pulak piey print sendiri..
softcopy piey download dari group FB..
FB Pengantin DIY..
bagi yang suka buat sendiri boleh la request masuk group ni..
yang penting pat jimat banyak..hehe

hehe..sikit ari je lagi..
tak sabarnyaaa..
semoga dipermudahkan.. ^^.

Sunday, November 23, 2014


Alhamdulillah.. selesai dah buat doorgift..
tapi gambar x jelas ye..

anak buah sampai menguap tu nak tolong acu dia..
gigih sangat..hehe

laju sangat dorang keja sampai begegar gambar.. 

thank you tag tu print je then ikat sekali kat penutup dia guna reben









yang ni buku doa khas untuk tetamu yang datang masa akad nikah..





Tuesday, November 18, 2014


Hari ini piey cuti sakit..
terjangkit dengan budak2 pra..
habis merah2 satu badan semalam..
tapi Alhamdulillah hari ini ok sikit dah..

dengan cuti yang ada ni piey memanfaatkannya sebaik mungkin..
hari ni piey buat headband atau flower crown 
khas untuk gadis2 kesayangan piey..
semoga korang semakin cantik dan menawan ye nanti..






cantek tak?
nanti cuba atur balik mana yang tak cantek..
heheheh..mudahan gadis2 piey dapat pakai dengan selesa nanti..
:) :) :)

Sunday, November 16, 2014

Demam Campak


Bismillahirrahmanirrahimm..

Prasekolah Rh Amit diserang penyakit demam campak..
huhuh..cikgu dia pun dah kena demam teruk..

tadi piey dah check semua budak2..
siapa yang ada tanda2 semua dianta balik ke rumah..
total yang terjangkit 14/18 orang...
masa check tadi semua kawan2 risau piey terjangkit..
siap ada budak yang lari2 peluk piey lagi..
heheh..tp insyaAllah piey ok..
mudahan piey sihat sehingga hari bahagia..hehehe..
nampaknya hari ni terakhir diorang sekolah untuk tahun ni..

selamat bercuti ye anak2 prasekolah )

Assalamualaikumm..
Jadual Pembayaran Gaji 2015 untuk kakitangan awam sudah keluar..
hehe..harap2 yang ni sahih la ye..
tapi kalau tak sahih jangan salahkn kita tau..hehehe..

Februari, Julai, ngan September kena pandai2 urus gaji tau..
hehe, selamat menguruskan kewangan!!!


Assalamualaikum..
hari ni mari kita tengok DIY hand bouquet..
bridal ada sediakan yang ni..
tp untuk sanding je..
so piey ingat nak buat satu lagi untuk nikah..
boleh bawak g lundu untuk majlis belulut nanti..heheh

jum tengok step..
mula2 masukkan manik ke dalam dawai hijau..
lupa pulak ambil gamba..

piey guna 2 warna manik..
lepas tu bulatkan macam ni..
kerongsang tu hiasan je..

lepas tu bulatkan macam ni..
piey buat yang warna peach ni letak tengah2..

gunakan mangkuk bulat untuk bulatkan dia..

untuk hiasan net kat bawah piey guna dua warna..
pink cerah dan merah

jahit mcm ni..tak perlu kemas..
lepas tu tarit jd la yg mcm kt atas tu td..

yang ni bunga untuk hiasan tepi..
letakkan pearl td kt tgh2..

jadi la macam ni

eh..gambar ni kat bawah pulak..
tarik macam ni ye...

letak bunga tadi kat keliling dia..

balut dawai kat bawah tu guna reben atau kain satin..
lepas tu letak net..
dah siap! dah boleh pakai..heheh

tinggal 2 minggu lagi :)..
berdebar2 rasanya..

Tuesday, November 4, 2014

Alhamdulillah selesai sudah MSSR Daerah Sebauh 2014 
pada 1 hingga 2 Nov lepas..
MSSR Daerah Sebauh melibatkan 13 buah sekolah.
Kebanyakan sekolah menghantar ramai atlet..
sekolah kitorang pulak anta 9 orang je..
sekolah kecik kan..hehe

masa MSSR tu piey dilantik jadi pegawai penyelia peserta.
jadi piey kena uruskan semua peserta dulu sebelum dihantar ke port masing-masing..


atlet2 yang tengah menunggu giliran untuk dihantar ke port masing-masing

hari pertama lepas sukan kitorang bawak main2 kat pantai


gadis2 sebungan dan genaan


acara terakhir 4X200 11 tahun ke bawah

acara penutupan.
kami dapat nombor 12..
hehhe..dari 13 buah sekolah..nasib baik bukan 13..

tak pa,,usaha tangga kejayaan..thn depan kitorang usaha lagi nombor 11 pulak..hehe..

;;
Related Posts with Thumbnails