Tuesday, December 15, 2015


sumber dari FB..
halalkan ye tuan punya gambar..hehe

Saturday, November 21, 2015

Alhamdulillah..
kali ni piey nak share sikit perubahan yang agak ketara yang piey dapat rasa dari awal pregnant sehingga lah sekarang..

semenjak preggy kulit piey jadi lebih sensitif..
kulit muka tangan dan kaki semua nya kering dan terkupas.
bibir pun sama..
lepas tu piey sekarang tengah batuk2 kering..
huhu..misi cakap takda ubat..kena banyak minum air je..
pastu asyik mengantuk..
tengahari tido & malam konfem tido awal..
semakin kerap kencing berbanding sbelumnya..
kaki memang cramp malam2..
tapi sekarang macam dah kurang sikit..
semenjak husband ajar cara2 nak kawal cramp..

heheh..
setakat ni tu je lah rasanya..
jum tengok gambar pulak..
jantina dah tau..
ce teka..

doktor cakap baby cam muka piey..
hehe..part hidung agaknya..
masa scan tu baby siap senyum lagi..
semoga baby sihat ye..amiinnnn ya rabbb..








Friday, October 23, 2015





Takwim dah keluar. boleh la merancang untuk cuti-cuti tahun hadapan


Kumpulan B

Kumpulan A

sumber dari FB.

semoga bermanfaat ^^.

Wednesday, September 30, 2015

Syukur ya Allah..
masih bernafas di umur 26 tahun..
tahun pertama sebagai isteri dan sebagai bakal ibu..

terima kasih mamak sebab melahirkan piey..
terima kasih mak sebab melahirkan suami yang baik untuk piey..
terima kasih ayah abang2 dan kakak2 ipar..
terima kasih kawan2 yang sangat baik..

Alhamdulillah..
beruntung hidup dikelilingi oleh kalian ^^.






gadis2 sk sungai sebungan..
kebetulan pulak arini kitorang ajk bertugas untuk 
majlis sukan pribumi..
tu yang boleh kua makan luar kejap..
heheh..
syukur..
rasa sangat disayangi..


Monday, September 14, 2015


Yeay! Alhamdulillah..
nampak dah bentuk baby..
hehe..syukur Ya Allah..
mudahan sihat sampai ke hujungnya ^^.

Tuesday, September 1, 2015

Alhamdulillah..
lahirnya adik kimi pagi tadi..
budak kecik encik Naufal Izzat bin Nizar..
lelaki lagi..hehe
mengumpul cucu lelaki nampaknya..


Monday, August 3, 2015

Syukur Alhamdulillah..
minggu lepas piey dah buat buku pink..
buat kat Klinik Daerah Sebauh..

minggu ni pulak piey ada temujanji dengan Poliklinik Bintulu..
Scan untuk lihat kedudukan baby..
dah cek kat specialist sbenarnya..
tp yang ni untuk kepastian dari Poliklinik pulak..

ok..jum tengok 2nd scan baby piey..
tu yang kecik nampak dah..
tapi doktor soh datang lagi nanti..
sebab dia kata masih tak berapa nampak..


hehe..mudahan baby sihat sentiasa ya..
Aaaamiiinn

Saturday, July 25, 2015

Alhamdulillah..
1st baby scan kami..
nampak dah si baby kecik kat dalam tu..

encik suami happy sangat..sangat2 happy ^^.

minggu depan kena g klinik pulak
buat buku pink..hehe



Friday, July 24, 2015

Alhamdulillah..
di hari Syawal ini piey dan suami mendapat 
anugerah yang tak ternilai.
Anugerah Syawal
syukur ya Allah..
kandungan piey dah berusia sebulan 4 hari.
syukur sangat2..
rezeki ramadhan..
rezeki syawal..
patutla asyik penat je raya ni tadi..

piey dh lewat period 4 hari masa ni. 
terus g cek.
kebetulan suami masih bercuti. ada kat umah
terus ajak suami sama2 g cek kat bilik..
Alhamdulillah..
semua tester terang sangat.
suami lah orang paling happy time ni..
terus ajak solat dan sujud syukur..
I Love U husband..
hadiah birthday untuk kitak taun tok ^^.

esok nak ajak suami g scan kat klinik..


Sesungguhnya Allah Maha Mendengar doa-doa hambaNya..
semoga kandungan piey selamat sehingga ke hujungnya..
Amin ya rabb Al-amin

Tuesday, July 21, 2015

Salam Aidilfitri..
tahun ni tahun pertama piey bergelar isteri..
tahun pertama jugak beraya berjauhan dari mak ayah..

Alhamdulillah..
sempat beraya sini raya pertama sampai ke2..
ke3 dah balik sebauh..
tu pun sampai malam..

kiranya kat sebauh raya ke4 dan seterusnya..
tapi yang seterusnya dah mula sekolah..
encik suami pun dah balik ke ulu..

jum layan gambar raya kitorang..
share sikit je ye..

wanita2 dalam keluarga sebelah mertua

kembar bersama pasangan masing2..
betol2 sedondon baju kitorang ni..heheh..

gambar jejaka2 pulak

dan yang paling penting gambar ngan encik suami..hehe

ni plak gambar kat sebauh..
ngan family piey..
ada 4 dewasa ngan 4 budak kecik takda sekali..
sedihnya tak semua balik raya tahun ni..

raya tahun ni agak penat sikit..
heheh..sikit2 nak terlelap..
sebab perjalanan jauh kot..
hehehe..
insyaAllah Syawal tahun depan ketemu lagi..

Sunday, June 7, 2015

 Tahniah ain & saipul..
semoga berbahagia hingga anak dan cucu..
ni ja gambar yang ada kat simpanan..
yang lain semua suami yang simpan..





Yayyy!!!
Bismillahirrahmanirrahimm...
Selesai dah bulan madu ke 4 kami ^^,

Kali ni kami ke Sabah dan Labuan pula.


perjalanan kami mulakan bermula dengan miri.

miri-brunei-limbang-brunei-lawas dan akhirnya SABAH!

kami sampai ke sabah lewat jugak..,
sempat tgok matahari terbenam.
maklumlah kita asyik nak terkencing je..hehe

malam tu kitorang g makan makanan laut kat apa ntah nma tmpat tuh.
x ingat dah..gambar pun x ambik..
excited sangat sebab sedap..
encik suami opkos ler memilih lobster.
kita pilih ketam ngan sotong je ^^,

keesokan pagi nya kitorang round2 kat bandar kota kinabalu.. 
Ibu Kota Negeri Sabah.
g Pasar Gaya dan Pasar Filipin

lepas tu pulak kitorang g jalan2 naik bukit menara..
nak tengok negeri sabah di bawah bayu.
Subhanallah.., indah sungguh laut ciptaan Allah ^^,

waahh..,cantik kn?

selesai meninjau kota sabah kitorang g melawat rumah terbalik pula.
ini kali ketiga piey g..,
tapi kali pertama g ngan encik misai suami tercinta 

pastu kitorang masuk pulak 3D wonders museum
puas hati beratur panjang sebab enjoy sangat kat dalam tu ^^,

antara gambar2 kitorang 

hehehe.. mana badan encik abang?

waahhh.. macam si kecik dengan raksasa laaaahh

hehehehe..kasut nya mana?

sebelum keluar ambik gambar dulu..
dalam rumah terbalik ni tak leh bgambar.
so kitorang bgambar kat luar je lah..
pun bolehhhh

dah tengahari tu kitorang kelaparan..
terus g jesselton point.
ingat nak g island hoping.
tapi sayang dah terlewat..huhuh

hallo boss!


bergambar je lah hari ni..
xleh nak g pulau kan..

petang tu kitorang round kat tanjung aru..
layan petang2...

tengok matahari terbenam lagi..

hari ke3.. 
jum ke pulau..,
indahnya ciptaan Allah.
kedup2 je dduk kat bot tu..
nasib baik lom ada si kecik dalam perut..^^,

sampai dah pulau manukan..
kitorang dapat 3 pulau..
tapi kita g kat pulau manukan je.
nasib baik g 1 pulau je.
kalau g tiga2 rasa macam x puas sebab kna brgegas pgi setiap pulau dalam 1 hari.

ok..jum tengok gambar..








selfie dulu..hehe



kitorang balik tengahari sebab kitorang nak ke kundasang pulak lepas ni.



Subhanallah.. cantik sungguh laut ni..

selepas puas kat laut kitorang pun teruskan perjalanan ke kundasang. 

masa sampai ni dah agak lewat tengahari..
sempat juga tengok gunung..hehe..
kalau petang konfem banyak kabus.

selfie lagi ^^,


destinasi pertama mesti la Desa Dairy Farm..
hehe..nak g tengok mak lembu..



haaaa..tu dia mak lembu..


jelas gunung kinabalu kat belakang tu..


pastu kitorang g kat kundasang war memorial park..





dah puas2 tengok sejarah2 pasal memorial park ni kitorang pun balik g check in..
heee..x check in lagi ni..

jum tengok permandangan bilik





yang ni kafe..

kitorang tingkat atas sekali tu..

sebelum meneruskan perjalanan seterusnya amik gambar ngan gunung dulu..
perjalanan seterusnya ke Labuan pulak.

sebelum ke feri kitorang singgah lagi sekali kat pasar filipina..
memborong lagi..^^,

sempat g pantai labuan, beli barang2 keperluan untuk adik ipar & jumpa adik ipar sekejap.
huhuh..tak leh bawak kelua jalan2 sbb bukan hujung minggu..

malam pulak kitorang dating kat sini..
makan steambot tepi air laut..

sehari semalam je kat labuan..
keesokkannya kitorang terus balik ke bintulu..
guru feri labuan-muara(brunei)





cantik laut labuan-brunei

on the way balik brunei-miri tu kitorang terkandas dengan kebakaran hutan..
asap tebal sangat sampai tak nampak kereta kat depan..
kena pasang lampu baru nampak..

Alhamdulillah..selesai sudah perjalanan honeymadu moonbulan kami..
in sha Allah lepas ni nak travel tempat lain pulak..
sementara blum ada baby..
eheee..kalau dah ada kita babymoon je lahhhhh..
Amiinn ya Allah





;;
Related Posts with Thumbnails