Sunday, June 7, 2015


Yayyy!!!
Bismillahirrahmanirrahimm...
Selesai dah bulan madu ke 4 kami ^^,

Kali ni kami ke Sabah dan Labuan pula.


perjalanan kami mulakan bermula dengan miri.

miri-brunei-limbang-brunei-lawas dan akhirnya SABAH!

kami sampai ke sabah lewat jugak..,
sempat tgok matahari terbenam.
maklumlah kita asyik nak terkencing je..hehe

malam tu kitorang g makan makanan laut kat apa ntah nma tmpat tuh.
x ingat dah..gambar pun x ambik..
excited sangat sebab sedap..
encik suami opkos ler memilih lobster.
kita pilih ketam ngan sotong je ^^,

keesokan pagi nya kitorang round2 kat bandar kota kinabalu.. 
Ibu Kota Negeri Sabah.
g Pasar Gaya dan Pasar Filipin

lepas tu pulak kitorang g jalan2 naik bukit menara..
nak tengok negeri sabah di bawah bayu.
Subhanallah.., indah sungguh laut ciptaan Allah ^^,

waahh..,cantik kn?

selesai meninjau kota sabah kitorang g melawat rumah terbalik pula.
ini kali ketiga piey g..,
tapi kali pertama g ngan encik misai suami tercinta 

pastu kitorang masuk pulak 3D wonders museum
puas hati beratur panjang sebab enjoy sangat kat dalam tu ^^,

antara gambar2 kitorang 

hehehe.. mana badan encik abang?

waahhh.. macam si kecik dengan raksasa laaaahh

hehehehe..kasut nya mana?

sebelum keluar ambik gambar dulu..
dalam rumah terbalik ni tak leh bgambar.
so kitorang bgambar kat luar je lah..
pun bolehhhh

dah tengahari tu kitorang kelaparan..
terus g jesselton point.
ingat nak g island hoping.
tapi sayang dah terlewat..huhuh

hallo boss!


bergambar je lah hari ni..
xleh nak g pulau kan..

petang tu kitorang round kat tanjung aru..
layan petang2...

tengok matahari terbenam lagi..

hari ke3.. 
jum ke pulau..,
indahnya ciptaan Allah.
kedup2 je dduk kat bot tu..
nasib baik lom ada si kecik dalam perut..^^,

sampai dah pulau manukan..
kitorang dapat 3 pulau..
tapi kita g kat pulau manukan je.
nasib baik g 1 pulau je.
kalau g tiga2 rasa macam x puas sebab kna brgegas pgi setiap pulau dalam 1 hari.

ok..jum tengok gambar..








selfie dulu..hehe



kitorang balik tengahari sebab kitorang nak ke kundasang pulak lepas ni.



Subhanallah.. cantik sungguh laut ni..

selepas puas kat laut kitorang pun teruskan perjalanan ke kundasang. 

masa sampai ni dah agak lewat tengahari..
sempat juga tengok gunung..hehe..
kalau petang konfem banyak kabus.

selfie lagi ^^,


destinasi pertama mesti la Desa Dairy Farm..
hehe..nak g tengok mak lembu..



haaaa..tu dia mak lembu..


jelas gunung kinabalu kat belakang tu..


pastu kitorang g kat kundasang war memorial park..





dah puas2 tengok sejarah2 pasal memorial park ni kitorang pun balik g check in..
heee..x check in lagi ni..

jum tengok permandangan bilik





yang ni kafe..

kitorang tingkat atas sekali tu..

sebelum meneruskan perjalanan seterusnya amik gambar ngan gunung dulu..
perjalanan seterusnya ke Labuan pulak.

sebelum ke feri kitorang singgah lagi sekali kat pasar filipina..
memborong lagi..^^,

sempat g pantai labuan, beli barang2 keperluan untuk adik ipar & jumpa adik ipar sekejap.
huhuh..tak leh bawak kelua jalan2 sbb bukan hujung minggu..

malam pulak kitorang dating kat sini..
makan steambot tepi air laut..

sehari semalam je kat labuan..
keesokkannya kitorang terus balik ke bintulu..
guru feri labuan-muara(brunei)





cantik laut labuan-brunei

on the way balik brunei-miri tu kitorang terkandas dengan kebakaran hutan..
asap tebal sangat sampai tak nampak kereta kat depan..
kena pasang lampu baru nampak..

Alhamdulillah..selesai sudah perjalanan honeymadu moonbulan kami..
in sha Allah lepas ni nak travel tempat lain pulak..
sementara blum ada baby..
eheee..kalau dah ada kita babymoon je lahhhhh..
Amiinn ya Allah





0 comments:

Related Posts with Thumbnails